Rut Codina Palacio

Rut Codina Palacio
Alt-mezzo

Rut Codina Palacio kwam naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om haar studie voort te zetten en haalde in 2012 haar Masterdiploma.
Tijdens haar studiejaren zong Rut sopraanrollen zoals Papagena in Die Zauberflöte, Diana in Orphée aux Enfers, Amour in Orfeo ed Euridice, meerdere rollen in de Nederlandstalige productie van H. Purcell’s King Arthur , la Contessa in Le Nozze di Figaro en Lisa in Bellini's La Sonnambula.
Ondanks Rut's veelbelovend debuut als Sopraan leidde haar vocale ontwikkeling haar naar het Mezzo-Sopraan repertoire. Na een jaar exploratie van dit nieuwe Fach onder leiding van Maurits Draijer is ze begonnen operarollen te interpreteren als Carmen en Orfeo in de gelijknamige opera’s van Bizet en Gluck, of Idamante in Idomeneo. Met de Operagroep The Fat Lady in Haarlem voerde zij de rollen van Belinda, the Sorceress en The Second Woman in Dido en Aeneas uit. Daarnaast voerde zij ook onder andere Matilda in Händel's Ottone en Lola in Cavalleria Rusticana uit.
Sinds 2014 treedt ze op met de pianist Jean-Baptiste Milon als onderdeel van het Duo Vert Obscur met een breed repertoire aan Spaans Lied, Franse Mélodie en Italiaanse Opera, en ook met harpsichordist Olivier Garde onder de naam Children of Leto, waarmee ze barokrepertoire uitvoert.
Sinds 2015 zingt ze als freelancer bij het Groot Omroepkoor, waar ze met dirigenten zoals Simon Rattle, Sigvards Klava, Gustavo Dudamel, Daniel Gatti, Vladimir Jurowski, Edo de Waart, Eric Whitacre en mocht werken.
In 2016 is ze ook begonnen bij het koor van de DNO te zingen, in producties zoals Tchaikovsky’s Pique Dame, Borodin’s Prins Igor, Henze’s Das Floss der Medusa, A.Schönberg’s Gurre-Lieder  en J. Offenbach’s Les Contes d’Hoffmann. 
In de laatste jaar verdiepte Rut zich ook in het oratoriumrepertoire, met A. Dvorák's Stabat Mater, Murray's Jerusalem Passion, Luis Bacalov's Misa Tango, Ariel Ramirez's Misa por la Paz y la Justicia, verschillende Bach Cantatas, A. Vivaldi's Gloria en Magnificat.

Video

Matilda's Recit: "Anch'io sperai" Aria: "Diresto poi così" Ottone, G.F.Händel Concerto Valiante Den Haag, October 2016

Lamento d'Arianna, C.Monteverdi / Children of Leto, Olivier Garde Harpsichord

Una voce poco fa, Rossina "Il Barbiere di Seviglia", G Rossini Brian Fieldhouse, piano 05/06/2016 Amstelkerk, Amsterdam

All' orror d'un duolo eterno, Matilda "Ottone", G.F.Händel Concerto Valiante Den Haag, October 2016

Festival Opera aan de Schie, Street performances / Duo Vert Obscur

Mezzo-Soprano Rut Codina Palacio, Matilda - Ottone, Händel Aria: "Ah! tu non sai" Concerto Valiante, Den Haag October'16

Audio

Immer leiser wird mein Schlummer, J.Brahms / Jean-Baptiste Milon, piano

Asturiana, Manuel de Falla / Jean-Baptiste Milon, piano

El paño moruno, Manuel de Falla / Jean-Baptiste Milon

Stemsoort

  • Alt
  • Alt-mezzo
  • Mezzo-sopraan
+ Meer weergeven

Documenten

Social media

Rut Codina Palacio
Rut Codina Palacio
Alt-mezzo

Neem contact op

Deel dit profiel