Simone Riksman

Simone Riksman
Sopraan

De Nederlandse lyrische sopraan Simone Riksman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar zij haar studie cum laude afsloot. Haar studie zette zij voort bij Margreet Honig. Van 2005 tot 2007 studeerde zij aan De Nieuwe Opera Academie te Amsterdam. In de zomer van 2008 was zij een participant in de Mozart Academy van het Festival d’Aix-en-Provence, Frankrijk.

In november 2008 heeft zij de Premier Prix d’Opéra en de Prix d’Orchestre gewonnen in het Concours de Mâcon, France.
Het Pr. Christina Concours kende haar in 2002 onder meer de Ruud van der Meer Prijs voor de Beste Communicatie, en de Young People´s Music Award, wat resulteerde in een optreden in Carnegie Hall, New York. Tevens won zij de "Prix d' Harmonie", en de Ank Reinders Prijs.

Zij heeft op verscheidene Festivals opgetreden, waaronder het Delft Chamber Music Festival, Peter de Grote Festival en het Gergiev Festival, het Canberra International Music Festival 2010 en 2014 in Australie.

Na haar afstuderen volgde de uitnodiging in Theater St Gallen, Zwitserland, waar zij de vijf daarop volgende seizoenen Simone onderdeel was van het huisensemble. Zij zong een groot aantal rollen, waaronder Pamina, Zerlina, Sandrina – Mozart, Oscar – Verdi, Annina- Strauss, Micaela – Bizet en Füchslein – Janaçek, werkende met regisseurs als onder meer Guy Joosten, Johannes Schmid, Aron Stiehl en dirigenten Otto Tausk, David Stern, Modestas Pitrenas.
Gastoptredens waren er bij DNO als Eerste Priesteres in Iphigénie en Tauride – Gluck (Audi/Minkowski) en Dorset Opera Engeland als Micaela in Carmen – Bizet en Siebel in Faust – Gounod.

Haar samenwerking met het Doelenkwartet werd met moderne werken van Hans Koolmees, Manfred Trojahn en een reprise van het succesvolle Janaçek programma in de Doelen geprogrammeerd. Tevens werkt zij met Ensemble Novalis in Italie en zingt zij ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog een programma met Franse muziek in Australie en Frankrijk.

Video

Brahms Requiem (English version)

Poulenc "C" & "Bleuet"

Stemsoort

  • Sopraan
+ Meer weergeven

Specialisaties

  • 20ste eeuw
  • Classicisme
  • Hedendaags
  • Liedkunst
  • Opera
  • Oratorium
  • Romantiek
+ Meer weergeven

Onderscheidingen & concoursen

  • Ja (zie CV)
+ Meer weergeven

Documenten

Social media

Simone Riksman
Simone Riksman
Sopraan

Neem contact op

Deel dit profiel